ŞEHRİN TAM KALBİNE YENİ SPOR TESİSİ MÜJDESİ!
Giresun'un spor ve sosyal yaşamında yeni bir dönem başlatacak olan 800 milyon TL'lik dev proje için beklenen müjdeli haber geldi.
AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Temür, şehrin kalbinde yükselecek olan Giresun Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi projesinde resmi imzaların atıldığını duyurdu.
Daha önce müjdesi verilen yatırım için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile sözleşme aşamasının tamamlandığını Ali Temür yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.
1976 yılından bu yana Giresun sporuna hizmet veren emektar 19 Eylül Spor Salonu’nun yerine inşa edilecek olan bu modern kompleks, Millet Bahçesi ve Olimpik Yüzme Havuzu ile aynı yerleşke içerisinde yer alıyor.
6.467 metrekarelik devasa bir alana yayılacak olan tesis, sadece bir spor salonu değil; içerisinde bowling salonundan kitap kafeye, modern atölyelerden panoramik manzaralı çatı kafesine kadar her detayın düşünüldüğü dünya standartlarında bir yaşam merkezi olacağı açıklandı. Bin 896 koltuk kapasiteli yeni salon, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak Giresun’u sporun merkezi konuma taşıması bekleniyor.
"Giresun’a Uzun Yıllar Hizmet Edecek Kalıcı Bir Eser"
İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Ali Temür, projenin Giresunlu gençler için taşıdığı kritik öneme değindi.
Temür, daha önce sözünü verdikleri bu büyük yatırımın hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Şükürler olsun ki bugün, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile bu büyük yatırımın sözleşmesini imzaladık. Gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini çok daha modern, donanımlı ve güçlü bir altyapıyla sürdürebileceği; her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği çağdaş bir yaşam alanını şehrimize kazandırıyoruz. Yeni tesisimiz, çok amaçlı spor alanları ve gençlik merkezi birimleri, sosyal ve kültürel alanlarıyla Giresun’umuza uzun yıllar hizmet edecek önemli bir eser olacaktır."
Yatırımın şehre kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Temür, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’e şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Toplam maliyeti daha önce yaklaşık 800 milyon TL olarak açıklanan projenin, Giresun’un sosyal dinamizmini en üst seviyeye çıkarması ve gençlere profesyonel şartlarda antrenman imkanı sunması hedefleniyor.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Giresun Valisi Mustafa Koç, Giresun AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Giresun AK Parti Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün katılım sağladı.