Sağlık Bakanlığı'ndan Tiryakilere Dev Müjde: 1 Milyon Kişiye Ücretsiz İlaç Dağıtılacak!
Sigarayı bırakmak isteyen ancak tedavi masrafları nedeniyle zorlanan vatandaşlara beklenen müjde geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 1 milyon vatandaşa daha sigara bırakma ilaçlarının ve tıbbi desteğin tamamen ücretsiz verileceğini açıkladı.
Bakan Memişoğlu, NSosyal hesabından, sigarayı bırakma tedavisini de kapsayan Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
Memişoğlu, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla, sigarayı bırakma tedavisinde 1 milyon vatandaşımıza daha ilaç ve tıbbi destekleri tamamen ücretsiz ulaştıracağız. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen her bir vatandaşımızın sonuna kadar yanındayız. Gelin, sağlıklı bir gelecek için bugün yeni bir başlangıç yapalım. Sigara Bırakma Polikliniklerimiz ve ALO 171 hattımızla yanınızda olmaya hazırız."