Piraziz'den Bir İlk: TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

TAKİP ET

Piraziz, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında önemli bir başarıya imza attı. "Sağlıkta Yapay Zeka ve Sağlık Teknolojileri" temasıyla hazırlanan proje, TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazanan 89 proje arasında yer aldı.

Piraziz Kaymakamlığı ve Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen proje, ilçede bir ilk olma özelliği taşıyor. Piraziz Kaymakamı Burak Öz’ün öncülüğünde, yılın başında kurulan proje ekibi, yoğun emek ve özveriyle hazırladığı başvuru sürecinin sonunda önemli bir başarı elde etti.

Projenin yürütücülüğünü Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu üstleniyor. TÜBİTAK’ın bilim kültürünü ve iletişimini toplumun geniş kesimlerine yaymayı hedefleyen “4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenen proje, toplamda 62 atölye çalışmasını içeriyor.

Şenliğin hedef kitlesi oldukça geniş: ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra halka açık atölyelerle tüm vatandaşlara ulaşılması planlanıyor.

Projede, Giresun Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu ve Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 13 akademisyen ve 12 öğretmenden oluşan güçlü bir ekip görev alıyor.

Bilim şenliğiyle birlikte, ilçede özellikle sağlık teknolojileri ve yapay zeka konularında farkındalık oluşturulması ve bilime olan ilginin artırılması amaçlanıyor.

Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu başarıda emeği geçen başta Atakan Koçhan olmak üzere tüm proje ekibi ile destek veren kurumlara teşekkür ederek, “Piraziz, bilim ve teknoloji alanında öncü bir ilçe olmaya devam edecek” mesajını paylaştı.

Piraziz Kaymakamlığı Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje TÜBİTAK Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu Giresun Üniversitesi Bilim şenliği 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Piraziz Kaymakamı Burak Öz Piraziz