Piraziz'de Bir İlk: 'Sağlıkta Yapay Zekâ ve Sağlık Teknolojileri' Projesi TÜBİTAK'tan Destek Aldı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı'nın 10. Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanan 89 projeden biri de Giresun'un Piraziz ilçesinden geldi. Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu koordinasyonunda hazırlanan 'Sağlıkta Yapay Zekâ ve Sağlık Teknolojileri' adlı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.
Piraziz Kaymakamı Burak Öz’ün öncülüğünde ve Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle yürütülen proje, ilçede bir ilk olma özelliğini taşıyor. Sene başında temelleri atılan proje, yoğun bir emek ve özveriyle hazırlandı.
Proje kapsamında, Giresun Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu ve Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 13 akademisyen ve 12 öğretmenden oluşan güçlü bir ekip görev alacak. Bilim şenliğinde, 62 farklı atölye çalışması gerçekleştirilecek.
Etkinlikler; ilköğretim, ortaöğretim, üniversite öğrencileri ve genel halka açık olarak düzenlenecek. Şenlik, bilim kültürünü yaygınlaştırmak, sağlık teknolojileri ve yapay zekâ konularında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Piraziz’de gerçekleştirilecek.
Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “TÜBİTAK tarafından Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan "4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" 10. Çağrısı kapsamında Türkiye genelinde 89 proje destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK tarafından desteklenen projemiz, "Sağlıkta Yapay Zeka ve Sağlık Teknolojileri" temasıyla 62 atölye çalışmasını içermektedir. Bu kapsamda, Giresun Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu ve Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 13 akademisyen ve 12 öğretmenden oluşan güçlü bir ekip oluşturuldu. Proje, ilköğretim, ortaöğretim, üniversite öğrencileri ve halka açık atölyelerle geniş bir kitleye hitap edecek. Piraziz'de düzenlenecek bu bilim şenliği, ilçemizde bilime olan ilgiyi artırmayı, sağlık teknolojileri ve yapay zeka konularında farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu önemli başarıda emeği geçen Atakan Koçhan Müdürümüz başta olmak üzere tüm proje ekibine ve destek veren kurumlara teşekkür ederiz. Piraziz, bilim ve teknoloji alanında öncü bir ilçe olmaya devam edecek!” ifadelerine yer verildi.