O Proje Giresun'da Uygulamaya Geçiyor

TAKİP ET

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen 'Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi' uygulamaya geçiyor.

Projenin protokolleri DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’in ev sahipliğinde ve Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından imzalandı. Giresun Valiliği himayelerinde ve yeni yatırımların desteklenmesi, istihdamın artırılması çerçevesinde uygulanacak olan proje kapsamında 12 adet 240 m² sera kurulumu yapılması planlanıyor.

Giresun’da modern tarım tekniklerinin kullanımını yaygınlaştırmak, çiftçileri yeni tekniklerle buluşturmak, daha bol ve kaliteli ürün üretimini sağlamak amacıyla Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce proje bazlı çalışmalara hız verildi.

Proje; örtü altı yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yapılan girişimler özellikle destekleniyor ve seralarda yapılan üretim mono kültür tarımın hâkim olduğu Giresun’da küçük aile işletmelerinin gelirlerini çeşitlendiriyor. Çiftçilerin örtü altı sebze üretimine olan ilgileri gün geçtikçe artıyor, üretilen ürünler yerel pazarlarda satışa sunuluyor ve bu gelişme hem Giresun’un sebze ihtiyacını karşılamaya oldukça katkı sağlıyor hem de çiftçiler için ek bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıllarda verilen seralarda üretimi yapılan sebzelerin gelişiminin ve verimin istenilen seviyelere ulaştığını belirten Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sera desteklemelerine önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi planlandığını duyurdu.

 

Giresun DOKAP Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü