NE-DER, 'Nitelikli Eğitim, Üretken Öğretmen Projesi' Çalıştayı düzenledi

TAKİP ET

Nitelikli Eğitim, Üretken Öğretmenler Derneği (NE-DER), eğitim sistemimizin iyileştirilmesi ve öğretmen yetiştirme süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla ‘Nitelikli Eğitim, Üretken Öğretmen Projesi’ çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştaya, NE-DER Başkanı Mustafa Özdemir, Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Dr. Osman Sirkeci ve NE-DER Giresun Temsilcisi Süleyman Akdemir konuşmacı olarak katıldı.

Çalıştayda, NE-DER’in kuruluş amacı, çalışmaları, projeleri ve hedefleri çok yönlü olarak ele alındı. Çalıştayın sonuç bildirgesi, projenin temel amaçlarına ve çalıştayda tartışılan konulara odaklanarak hazırlandı. Çalıştayda ayrıca, 10 farklı masada hazırlanan soruların tartışıldığı ve bu tartışmaların sonucunda elde edilen cevapların, eğitim sistemimizin geleceği ve öğretmen yetiştirme süreçlerinin iyileştirilmesi üzerine kapsamlı bir bakış açısı sunduğu belirtildi.

Çalıştayın ana temalarını kapsayan sonuç bildirgesinde, öğretmen yetiştirme programlarının güncellenmesi, uygulamalı eğitim ve çağdaş pedagojik yöntemlerin önemi, öğretmen adaylarına mesleki pratiğe yönelik deneyimler sunulması ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sürekli olarak desteklenmesi, öğretmenlerin sosyal ve ekonomik statülerinin iyileştirilmesi, eğitimde teknoloji kullanımının genişletilmesi, eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında paydaşların katılımının teşvik edilmesi ve eğitim yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesinin benimsenmesi gibi konulara değinildi.

Sonuç bildirgesinde ayrıca, “Bu bildirge, ‘Nitelikli Eğitim, Üretken Öğretmen Projesi’ çalıştayında ele alınan temel bulguları ve önerileri sistematik bir şekilde sunarak, eğitim sistemimizin iyileştirilmesi yönünde atılacak adımların temelini oluşturmaktadır. Eğitimde kalitenin artırılması ve toplumsal gelişimin desteklenmesi amacıyla, bu önerilerin stratejik bir çerçevede değerlendirilmesi ve uygulanması önerilmektedir. Bu süreçte, çalıştayda ortaya çıkan fikirlerin ve önerilerin, eğitim politikalarımızın şekillendirilmesinde önemli bir rol oynaması beklenmektedir.” denildi.

Nitelikli Eğitim Üretken Öğretmenler Derneği (NE-DER) Üretken Öğretmenler Derneği (NE-DER)