Minikler İlk Oruç Deneyimini 'Tekne Orucu' Etkinliğiyle Yaşadılar

TAKİP ET

Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Mescid-i Aksa Kur'an Kursu, 4-6 yaş grubundaki öğrenciler için özel bir etkinlik düzenleyerek Ramazan ayının manevi atmosferini hissettirdi.

"Tekne Orucu" adı verilen etkinlikte minik öğrenciler, ilk kez oruç tutmanın heyecanını yaşadılar.

Öğlen saatlerinde eğitim gören minik öğrenciler, öğle vaktiyle birlikte ilk oruç deneyimlerine başladılar. Hazırlanan özel ikramlar eşliğinde iftarlarını açan çocuklar, bu anlamlı deneyimi birlikte paylaşmanın sevincini yaşadılar.

Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, çocukların bu deneyimle manevi bir bağ kurmalarının önemine değinerek, "Her çocuk, oruç tutan anne ve babasına özenir. Çocuklar kendilerini de sahura kaldırılmasını isteyerek oruç tutmak ister. Çocuklarımızın oruçlarını severek tutmaları büyük önem arz ediyor. Bizler de öğrencilerimizin, oruç tutmanın sevincine ve mutluluklarına ortak olmak, bu güzel ibadete alıştırmak için öğrencilerimize iftar etkinliği gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan minik öğrencileri tebrik eden Müftü Gülbe, aynı zamanda etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Kur'an kursu öğreticilerine de teşekkür etti.