Milletvekili Gezmiş: "Her yerde hemşehrilerimin yanındayım"

TAKİP ET

Geçtiğimiz gün Şebinkarahisar Vakfı'nı, dün de Eynesil/Görele/Çanakçı Derneğini ziyaret eden CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, sorunları ısrarla dile getirmeye devam edeceğinin altını çizdi.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "İlimizin her türlü sorununu Meclis'e taşımaya, çözüm aramaya devam edeceğim. Her yerde hemşehrilerimin yanındayım" dedi.

Gezmiş geçtiğimiz gün Şebinkarahisar Vakfı'nı dün de kısa adı GEÇ olan Görele, Eynesil, Çanakçı ilçelerinin ortak derneğini ziyaret ederek, Vakıf Başkanı Zafer Gürçay ve Dernek Başkanı Zeki Mehmet Gül başta olmak üzere vakıf ve dernek yönetici ve üyeleri ile sorunlara dair bilgi paylaşımında bulundu.

Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, aynı zamanda İller Bankası'nda müdür olan dernek Başkanı Zeki Mehmet Gül ile belediyelerin İller Bankası üzerinden yatırım ve kredi kullanımlarına dair, Vakıf Başkanı Zafer Gürçay ile de vakfın faaliyetlerine dair fikir alışverişinde bulundu.

Milletvekili Gezmiş ziyarete ilişkin şunları dile getirdi: "Şebinkarahisar-Akıncılar arası Kılıçkaya Barajı güzergahında kalan tarihi yol bu güzergahı 26 kilometre kısaltarak en az eğimle geçilmesine imkan sağlayacak alternatif yolu, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizin kalkınmasına katkı sağlayacak 5’inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hususunda gelinen aşamayı anlattım.

Vahşi madencilik faaliyetlerinin Kelkit Vadisine verdiği zararlara ve Şebinkarahisar Çağlayan Mahallesi’ndeki maden atık deposu patlayan, bir süre faaliyetten men cezası alan Nesko Madencilik aynı bölgede maden ocağı bulunan komşu köyler Evcil ve Uğurca’da yeni atık depolama, cevher zenginleştirme tesisi için yaptığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kabul edilmesine ilişkin, bölgemizde tarımsal faaliyetler için büyük önem taşıyan bir türlü faaliyete alınamayan baraj ve gölet inşalarında gelinen aşamaları, ilçemizde özellikle okul eksikliğini yine özellikle KBB, göz branşları başta olmak üzere hekim eksikliğini meclis gündemine getirdiğimiz üzerine kendilerini bilgilendirdik.”

GEÇ Derneği’nde de ilçelerde neler yaptığını dile getiren Milletvekili Gezmiş açıklamasına şöyle devam etti; “GEÇ Derneği'nde de; Çavuşlu'da yer alan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nden kaynaklı sorunlar başta olmak üzere, Görele-Eynesil -Çanakçı Bölgemizde çözüm bekleyen ana sorunlarımızdan olan ulaşım üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Zıva Grup Yolu'nun Karayolları ağına alınması, 40 kilometrelik Çömlekçi Vadisi'nde 1960'lı yıllardaki standardıyla hizmet veren Çömlekçi Grup Yolunu, 1900'lerin başından bu yana konuşulan Görele-Çanakçı-Kürtün Yolu özlemini ve tabi ki bir türlü standardı yüksek bir yol konforuna kavuşturulmayan Görele -Çanakçı Yolu'nu TBMM gündemine getirerek takipçisi olduğumuzu ifade ettim.

Yaylalarımızın elektrik başta olmak üzere altyapı eksikliklerini dile getirmeye ve sonuç alınıncaya kadar ilgili bakanlara sormaya ısrarla devam edeceğimizi belirttim.”

Giresun CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş GEÇ Görele Eynesil Çanakçı Şebinkarahisar-Akıncılar Alucra Çamoluk Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı