Meteorolojik Risk Sürüyor: Giresun Valiliği'nden Kritik Uyarı!

TAKİP ET

Giresun'da etkisini sürdüren sağanak yağışlar nedeniyle Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede devam eden kuvvetli yağışlar nedeniyle dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Vali Serdengeçti açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlimizde devam eden sağanak yağışlardan dolayı; dere yataklarından ve riskli bölgelerden uzak durmaya, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaya özen göstermeye devam edelim.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan "sarı kod" uyarısının ardından, Giresun’un bazı ilçelerinde heyelan, su baskını ve ulaşımda aksamalar yaşanmıştı.

Ekiplerin sahada teyakkuz halinde olduğunu belirten yetkililer, vatandaşlardan resmi uyarıları takip etmelerini ve tedbiri elden bırakmamalarını istedi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti kuvvetli yağışlar dere yatakları ve riskli bölgeler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Giresun heyelan su baskını