Kaplan: "Mutlu bir şekilde buraya dönmek istiyoruz"

TAKİP ET

Bitexen Giresunspor, deplasmanda oynayacağı Çorum FK hazırlıklarını tesislerinde sürdürüyor.

Bir tarafta genç, bir tarafta ise tecrübeli bir takım karşı kaşıya geleceği bir maç olacağını ifade eden Kaplan, “Biz genç bir takımız, onlar da tecrübeli bir takım. Geçen sene şampiyon olarak çıkmış, kadrosunun tamamını korumuş üstüne de takviyeler yapmış. Ama her maçın kendine göre bir zorluğu var. Arkadaşımızı Çorum maçına gönderdik izlettirdik. Biz ona göre bütün çalışmalarımızı hazırladık. Yani iyi bir takım oynayacağız, iyi bir maç olacak. Bir tarafta tecrübeli bir takım, bir tarafta genç bir takım. Yani Çorum’da bizi zor bir maç bekliyor ama biz de üzerimize düşeni yapıp inşallah mutlu bir şekilde buraya dönmek istiyoruz” dedi.

“Özellikle biz stoper bölgesinde işte Kadir’in olmayışına bir hamle yapacağız” diyen Kaplan, üçüncü bölgedeki sıkıntıyı Savicevic ile çözmeye çalışacaklarını kaydetti. Kaplan, Savicevic’i konuştuğunu ve maça Savicevic ile başlanırsa üçüncü bölgede daha hücumcu birtakım olacaklarını söyledi. Öte yandan Kaplan, bazı futbolcuların yerlerini değiştireceklerini belirtti.

“Hiçbir oyuncu isteyerek atılmaz”

Kadir’in üzüntülü olduğunu ve tüm takımdan da özür dilediğini aktaran Kaplan, şöyle devam etti:

“Maçtan sonrada, bugünde Kadir’le konuştuk. Kadir çok üzüntülü olduğunu ve zaten takımdan da yaptığı hatadan dolayı özür diledi. Ama biz bazı şeyleri aslında aşmamız lazım. Yani hiçbir oyuncu isteyerek atılmaz. Biz Kadir’i çıkarmamamızın sebeplerinden bir tanesi de tecrübeli bir oyuncuydu. Biz Celal’e eşleşme vermiştik. Bizim takımımızda Anıl ile beraber en iyi hava hakimiyeti olan oyuncumuz. Biz kendisini de konuşmamızda ‘kartın var dikkat et, bizi yalnız bırakma’ dedik ve nitekim maçın içinde gelişti oldu ama Kadir, işin farkında. Bize Kadir’de lazım, bize Lütfü’de lazım, Miraç’ta lazım. Biz bazı şeyleri içimizde çözeriz hallederiz ama dışarıdaki yansıdığı gibi değil. Kadir’de bu takımın oyuncusu.”

“Çekdar oynamak istediğini söyledi”

Çekdar’ın sakatlığı ile ilgili son bilgileri paylaşan Kaplan, “Çekdar, dün bizimle başladı, düz koşular yaptı ısınmadan sonra doktorumuz ile konuşmamızda Çorum'da büyük bir ihtimalle sahaya süreriz dediler. Kendisi de oynamak istediğini söyledi. ‘Takımın yanında olmak istiyorum’ dedi. Biz kadromuza da alacağız. Orada da son kararımızı doktorunuzla konuşup vereceğiz. Eğer Çekdar, ben oynamak istiyorum derse biz oynatmak istiyoruz. Çünkü bizim Çekdar’a ihtiyacımız var. Özellikle üçüncü bölgede hücum bölgesinde yaşadığımız sıkıntıları burada yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Fotoğraf: AA