KAMUOYU SORUYOR: BULANCAK BELEDİYESİ'NDE ZAM ADALETİ GERÇEKTEN SAĞLANACAK MI?

TAKİP ET

Bulancak Belediyesi personelinin, çalışanlar arasında oluşan "zam adaletsizliğinin" son bulması yönündeki bekleyişi son mu buluyor.

3 Şubat 2025 tarihinde Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Otogar Düğün Salonu’nda düzenlenen personel toplantısında maaşlara %100 oranında zam yapıldığını müjdelemişti. Ancak bu açıklama, beklenen ilgiyi görmemiş; Başkan Sıbıç personelin tepkisiz kalması üzerine, “Siz neyi alkışlayacaksınız? Ben size yüzde 100 zam yaptığımı söylüyorum, sesiniz çıkmıyor!” diyerek sitemini dile getirmişti.
Söz konusu açıklama sonrası sadece sahada çalışan personelin maaşlarında iyileştirme yapılırken; idari işlerde görev yapan masa başı çalışanlar için herhangi bir zam yapılmamıştı. Ramazan Bayramı tatili sonrası ilk mesai günü olan 23 Mart Pazartesi günü düzenlenen bayramlaşma töreninde, personelin maaşlarla ilgili beklentisine Başkan Sıbıç’tan açıklama geldiği öğrenildi. Bulancak kamuoyunda "tüm personele %100 zam yapıldığı" yönünde bir algı oluşmasına rağmen geçen yaklaşık 2 aylık sürede belirsizliğini koruyan zam konusu hakkında CHP’li Başkan Sıbıç’ın 2 ay içerisinde bir düzenleme yapacağını açıklaması memnuniyet ile karşılandığı öğrenildi.
Bulancak Belediyesi çalışanları, belediye içindeki gelir adaletsizliğinin bir an önce son bulmasını ve iş barışının yeniden sağlanması için tüm personeli kapsayan adil bir maaş düzenlemesinin bir an önce yapılmasını talep ediyor.