Görelespor'un kader maçı: Ya tamam ya devam

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta mücadele eden Görelespor, hafta sonu lider Smart Holding Çayelispor ile kritik bir maça çıkacak. Görelespor, ligde kalabilmek için bu maçı mutlak kazanmak zorunda.

Maddi sorunlarla boğuşan Görelespor, 21 Nisan Pazar günü evinde Çayelispor’u ağırlayacak. Görelespor’un ligde kalabilmesi için tek şart, 1926 Bulancaspor’un şampiyon olup üçüncü lige çıkması. Aksi takdirde Görelespor, lige veda edecek. Ligin bitmesine çok az bir süre kala Çayelispor, Bulancakspor’un 5 puan önünde yer alıyor. Görelespor, hafta sonu oynanacak maçı kazanıp bu puan farkının kapanmasını umut ediyor.

Görelespor Teknik Direktörü Erdem Çöten, zor bir dönemden geçtiklerini belirtti. Futbolcuların maddi sorunlar nedeniyle 12-13 gün idman yapmadığını ifade eden Çöten, “Futbolcularımız paralarını alamadıkları için 12-13 gün idman yapmadılar. Yeni Belediye Başkanımız ve yönetim ödemeler konusunda futbolcularla bir araya gelerek çözüm arayışına girdiler. Şimdilik kısmen de olsa bu sorunları aştık. Tekrardan takımı toparlayıp çalışmalara başladık.” dedi.

Çayelispor’un çok zor bir rakip olduğunu belirten Çöten, “Onların bu yerde bulunmaları tesadüf değil. Çok koşan, mücadele eden, iyi savuma yapan dinamik bir takımlar. Üst liglerde başarılar elde etmiş bir kenar yönetime de sahipler. Bu bakımdan işimiz kolay olmayacak. Fakat bizim için ligde kalma umutlarımızı sürdürmemiz için mutlak kazanmamız gereken bir maç olacak. Elimizden gelenin en iyisini sahada yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Takımda eksiklerinin olduğunu da belirten Çöten, santrafor Bedirhan ve stoper Serkan’ın takıma yeni katıldıklarını belirtirken, sol bek İlkim’in de sakatlığından dolayı bu karşılaşmada görev almayacağını açıkladı.

Maçı Görele’de oynamak için Gençlik ve Spor İl Müdürülüğü’ne ve Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını belirten Çöten, “Maçı Görele’de seyircimizin önünde oynamak istiyoruz. Bunun gerekli müracaatları yaptık. Fakat bürokrasi biraz yavaş ilerliyor. Umarım olumlu bir geri dönüş olur.” dedi. Eynesil İlçe Stadı’nın tribününün yetersiz olduğunu, saha için yeterli baskı oluşturmadığını kaydeden Çöten, burada oynamak da bizim için bir handikap olacak ifadelerine yer verdi.

Son olarak Giresun futboluyla ilgili açıklamalarda bulunan Çöten, “Bu yıl Giresun futbolu adeta bir çöküş dönemi yaşıyor. Giresunspor küme düştü, Eynesil küme düşmek üzere. Gerekli yapılanmayı yapamadık. Giresun olarak bu konuda yetersiz kaldık.” şeklinde konuştu.

Görelespor