Görele'de Skandal Bitmiyor: Bu Kez de "Kız Çocuklu" Araç Giydirmesi İnfial Yarattı!
Giresun'un Görele ilçesinde sular durulmuyor. 16 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik taciz suçundan hüküm giyen eski CHP'li Başkan Hasbi Dede'nin isminin üst geçitten haberimiz üzerine kaldırılmasının ardından, şimdi de belediye araçlarındaki skandal görselleri ortaya çıktı.
Karadeniz Sahil Yolu'ndaki pankartın kapatılmasıyla rahat bir nefes alan Görele halkı, ilçede hizmet veren belediye araçlarının üzerindeki manzarayla bir kez daha sarsıldı. Bölgeden haber merkezimize ulaşan yeni görüntülerde, Görele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait resmi hizmet aracının üzerinde tacizden tutuklu eski başkan Hasbi Dede'nin adının, imzasının ve devasa boyuttaki fotoğraflarının hâlâ durduğu görülüyor.
O Görsel Vatandaşı İsyan Ettirdi: "Tacizci Başkan ve Kız Çocukları!"
Vatandaşlarda asıl infial yaratan durum ise araç üzerindeki fotoğrafın içeriği oldu. 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tacizden cezaevinde bulunan Hasbi Dede'nin, belediye aracının üzerinde iki küçük kız çocuğuyla birlikte gülümseyerek verdiği pozun sergilenmeye devam etmesi "Bu kadarına da pes" dedirtti.
Halkın vergileriyle çalışan resmi bir aracın, böylesi ağır bir suçtan hüküm giymiş birinin, üstelik mağdur profiliyle birebir örtüşen yaşlardaki çocuklarla çekilmiş fotoğraflarıyla sokak sokak gezmesi, Görele halkının psikolojisini ve sabrını derinden yaralıyor.
Başkanvekili Aysel Uzun Ne Yapmaya Çalışıyor?
Skandalın pankart boyutu ancak kamuoyu baskısı ve haberlerimiz sonucunda çözülebilmişken, benzer görsellerin belediyenin kendi envanterindeki araçlarda durmaya devam etmesi gözleri yeniden mevcut Görele Belediye Başkanvekili Aysel Uzun'a çevirdi.
Göreve geldiği günden bu yana eski başkanın izlerini silmemekte ısrarcı olmakla eleştirilen Uzun yönetimine vatandaşlar şu sözlerle isyan ediyor:
"Belediye başkanının ne yapmaya çalıştığını anlamıyoruz. Bu utanç verici izleri silmek için her bir pankartı, her bir aracı tek tek bizim mi uyarmamız gerekiyor? Kendi yönettikleri kurumun araçlarındaki bu rezaleti görmüyorlar mı?"
"Görele'nin Hafızasından Bir An Önce Silinmeli"
Görele halkı, tacizci eski başkan Hasbi Dede'nin adının, imzasının ve fotoğraflarının ilçenin hafızasından, sokaklarından ve tüm resmi kurumlardan derhal, eksiksiz bir biçimde kazınmasını talep ediyor. Belediye Başkanvekili Aysel Uzun'un, kamuoyunu daha fazla yaralamadan ilçedeki tüm belediye materyallerini acilen denetlemesi ve bu kara lekeyi tamamen temizlemesi bekleniyor. Konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.