Giresunspor'a ağır cezalar yolda!

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, Bitexen Giresunspor'u talimatlara aykırı hareketi nedeniyle disiplin kuruluna sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu, hafta sonu oynanan maçlarla ilgili disiplin sevklerini açıkladı. Giresunspor, Kocaeli maçında esame listesinde olmayan Arda Kabaca’yı (25 numaralı) oynatması nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 46. maddesi gereğince Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sev edildi. Aynı maçta Giresunspor Sportif Direktörü Tolga Seyhan da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Kulübün 3 aydan 6 aya kadar, Tolga Seyhan’ın ise 1 aydan 3 aya kadar ceza alabileceği konuşuluyor.

MADDELERİN AÇILIMI VE CEZALAR ŞU ŞEKİLDE:

Giresunspor teknik ekibinin bu hatasının ağır cezalara neden olabileceği belirtilirken, ilgili maddelerin açılımı ise şöyle: “Madde 46-(1): Müsabakalara ilişkin raporları süresi içerisinde ibraz etmeyen veya gerçeğe aykırı rapor düzenleyen müsabaka görevlisi ve diğer görevliler, üç aydan bir yıla kadar hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Madde 36-(1): Hakkında müsabakadan men cezası veya hak mahrumiyeti cezası ya da idari tedbir kararı olduğu halde herhangi bir şekilde bu kararlara uymayan sporcu ve kulüp görevlilerine bir aydan altı aya kadar müsabakadan men cezası verilir.”

Bitexen Giresunspor Tolga Seyhan