Giresunspor'un tek kurtuluş reçetesi

TAKİP ET

Giresunspor 9 Şubat Cuma günü sona erecek ara transfer dönemi sonuna kadar 27-28 milyon liralık bir kaynak daha sağlayabilirse Hakan Karaahmet döneminden kalan transfer yasağı cezasını kaldırıp kadrosuna takviye yapabilecek. Aksi halde Giresunspor'un sonu Türk futbolunda kaybolan diğer büyük camialar gibi olacak. Zaman şu anda Giresunspor'un aleyhine işliyor. Detaylar haberimizde…

Trendyol 1. Lig ekibi Giresunspor’da, Kulüp Başkanı Nahid Yamak, yeşil beyazlı ekibin mali yapısı ve transfer yasağı cezasının son durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı, camiaya tarihi bir çağrıda bulundu.

Yamak, “Geldiğimiz günden beri kendi yapmadığımız bir borcun ödemesi noktasında ciddi anlamda uğraş veriyoruz. Ailemiz, işimiz her yerden fedakarlık ederek bu kulübü ayakta tutmak için çalışıyoruz. Transfer tahtasına engel olan futbolcu borcumuz 3 milyon 880.000 Euro'dur. Kuru 32.85 TL’den aldığımızda karşılığı 127 milyon 458 TL’dir. Bunun ödenmesi için biliyorsunuz ki iki buçuk aydır bütün bu futbolcular, kulüpler ile FIFA nezdinde görüşmeler yapıyoruz. Geldiğimiz noktada 127 milyon 458 liralık borcu Ocak ayında yapacağımız 49.268.000 lirayla kapatma şansımız var. Yerli oyunculara kalan borcumuz 4.200.000 TL. Toplamda 53 milyon 468.000 liralık bir tutar oluşturmakta. Tabii ki bu ödemelerin yanı sıra Şubat, Mart, Haziran, Ağustos, Aralık olmak üzere çoğunluğu Aralık’ta olmak üzere 25 milyon TL daha bir ödeme yapmamız gerekiyor ki bunu kulübümüz olarak yönetimimiz olarak yapabileceğimizden eminiz. Ancak şu anda bize ihtiyaç olan para 53 milyon 468 bin TL. Eğer bunu yatırabilirsek transfer tahtamızı açabiliyoruz” dedi.

LÜTFEN TAAHHÜTLERİNİZİ YERİNE GETİRİN
Yamak, “Bunun içinde biliyorsunuz çeşitli faaliyetler yaptık. Yardım geceleri düzenledik iki kere. Bu yardım gecelerinden beklediğimiz paranın aşağı yukarı 6 milyon lirasını kulübümüzün kasasına aldık. Bu taahhüt edilen rakamlarının yaklaşık %60'ı maalesef kalan %40'ı hala beklemekte. Bu paralara kulübün ihtiyacı var ve bu parayı alır almaz dövize çevirip yabancı oyuncuların borçlarının ödenmesi noktasında kullanacağız. Buradan bir kere daha gecelerde, yardım kampanyalarında çıkıp taahhütte bulunan Giresunsporlulara, destekçilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bir an önce bu taahhütlerinizi yerine getirin. Tabii ki gece biletlerimiz ve orada düzenlediğimiz açık artırmalarda var. Şu anda 11 milyon 650 bin TL gibi bir rakam taahhütlerde ve gece biletlerinde duruyor. Lütfen geç kalmadan bu ödemeleri yapın. Giresunspor’un buna ihtiyacı var” diye konuştu.

YÖNETİM OLARAK 10 MİLYONU BİZ ÖDEYECEĞİZ
Yamak, açıklamalarına şöyle devam etti;
“Programımız şu; yaklaşık 10 milyon TL topladıktan sonra 10 milyon Giresunspor yönetim kurulu olarak buraya bir para yatıracağız. Toplam 20 milyon lirayı oluşturduğumuzda 33 milyon 468 TL gibi bir eksiğimiz var. Gerekirse bir 5 milyon TL daha koyduğumuzda 27-28 milyon TL daha eksiğimiz kalıyor. Bu konuda şehrin büyüklerinden, iş adamlarımızdan yardım bekliyoruz. Bu arada bağış gecelerinde kulübümüze yardımda bulunan vefakar taraftarlarımıza buradan bir kere daha teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. İyi ki varsınız. Siz Giresunspor’un gerçek sahipleri ve gerçek taraftarlarısınız. Giresunspor ile ilgili reklam amaçlı veya şov amaçlı değil gerçekten yüreğini kalpten koyup, bu takımın yaşaması için kendinden veren insanlarsınız. Sizlere bir kere daha çok teşekkür etmek istiyorum. 

TOPLAM BORÇ 250 MİLYONUN ÜZERİNDE
Gelelim Giresunspor'un toplam borcuna. Yani 3 milyon 880 bin Euro, yani bugünkü parayla 127 milyon 458.000 TL olan borç aslında bir bu kadar da tahtada olmayan futbolcularla birlikte 250 milyon liranın üzerine çıkıyor. Ve biz tahtada olmayan oyuncuların da hepsi ile anlaşmış durumdayız. Ödeme şartlarımızı kabul ettiler. Kabul ettiremediğimiz iki tane oyuncumuz var. Bunlar daha önceden de söylediğimiz gibi Esat Mala’yla, Marko Milinkovic. Buradan bizim şartlarımızı kabul eden oyunculara ödeme yapacağız. Bugün geç kalmadan bu borcu kapatıp, 49 milyon 268 bin lirayı yabancı oyunculara ödeyerek, 127 milyon 458 bin liralık bir borçtan kurtulabiliriz. Bu Giresunspor'un yapması gereken bir şeydir. Bu geciktirilmemesi gereken bir şeydir. Bu artık bugün yarın en geç ödenmesi gereken bir rakamdır. Eğer burada gücü olan, kuvveti olan buna destek verecek birisi varsa lütfen bizzat beni ve yönetim kurulu arkadaşlarıma, gerek kulüp personelini arayıp bize ulaşabilirler. Biz Giresun olarak bu 25-27 milyon TL parayı toplayabiliriz. Bu işi halledebiliriz. 

GİRESUNSPOR’UN BANKA BORCUNU ÖDEDİK
Biliyorum ki şehrin büyükleri de bunun için dertleniyor ve onlar da bizim için çalışıyorlar. Onlar da bazı kanallardan buraya kaynak getirmeye çalışıyorlar. Örneğin şu anda Giresunspor'un bir banka borcu yok. Geçtiğimiz yıl 42 milyon TL Halk Bankası borcunu ödedik. Ve bu borcumuz sıfır. Bankalardan da kredi noktasında destek almaya çalışıyoruz. Burayı hep beraber açıp, toparlayıp, temizleyebiliriz. Hem umutlarımızı sürdürebilmek için hem de Allah korusun kötü bir sonuçla karşılaşırsak gelecek yıla bu takımın artı daha iyi olabilmesi ve yükselebilmesi için gerekli transferler için çalışmalarımızı da yaptık. Çok uygun bütçeli oyuncular da şu anda transfer edilebilir durumdayız. Ama tabii ki bütün bunların olabilmesi için ilk önce transfer tahtasını açmamız gerekiyor. 

GİRESUNSPOR MUTLAKA YAŞAYACAKTIR
Bu arada FİFA Gençlik Geliştirme Programı’ndan gelen 206.333.33 Euro karşılığında 6 milyon 745.263.52 kuruş olarak yerli oyuncularımıza bir ödemeyi yapmış bulunmaktayız. Bu direkt federasyona gelen paradan ödendi. Diğer yerli oyuncularımızın da gelen paralardan mutlaka ödemeleri yapılacak. Giresunspor'da kimsenin parası kalmayacak ve bu kulüp yaşayacak. Kulübümüzün tahta borcunun artarak çoğalmadan toplam 8 milyon Euro'ya ulaşan borcun bu şekilde yapılandırılıp, ödemesinin sağlanması için ilk adım olarak Ocak ayındaki tahta borcumuzu bir an önce kapatmamız gerekiyor. Aksi takdirde toplam 8 milyon Euro'yu bulan yabancı futbolcu borçlarından bu kulübün kurtarılması mümkün değil.

HERKESİ DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ
Yaptığımız çalışmayı büyük kulüpler Eskişehirspor gibi Bursaspor gibi zorda olan kulüpler bunu bizim gibi daha önceden yapamadı. Önümüzde kötü senaryolar var. Bundan çıkmak için bir kereliğine olsun Giresunlular olarak bir araya gelip, bu tahta işini kökünden çözmemiz lazım. Gerek siyasilerimize, büyüklerimize ulaşın, gerekse bizlere ulaşın. Gelin bunu hep beraber halledelim. Bugün 25-27 milyon TL evet çok büyük para ama şehrimiz içinde toplanamayacak bir rakam değil. Bu konuda hep birlik olalım. Burada kimin başkan kimin yönetici olduğu fark etmeksizin gelen paraların tamamen dövize çevrilip ödeme yapılacağı konusunda emin olabilirsiniz. Önümüzde kalan bu 1-2 gün içinde bunu yapabilirsek hemen yeni transferlerimizi de devreye sokup destek umutlarımız tekrar yeşertip, o muhteşem sahamızda muhteşem galibiyetler alıp alabiliriz. Giresunspor her zaman yaşayacaktır. Biz burada gelip geçiciyiz ama maalesef 15 yıldır birçok döneminde bulunduğum kulüpte en zor döneminde başkan oldum ve büyük zorluklarla bu işi yürütmeye çalışıyorum. Gerek yönetim kurulu arkadaşlarıma gerekse bize destek veren Giresunlulara buradan bir kere daha çok teşekkür ediyoruz. Hepinizi bu konuda destek olmaya davet ediyoruz.”

Giresunspor Nahid Yamak