Giresunlu Gaziler ve Yakınlarından Gurur Verici Tiyatro Gösterisi: "100 Yıllık Emanet"

TAKİP ET

Giresun'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Giresun Valiliği'nin desteği ile sahnelenen "100 Yıllık Emanet" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşen gösteriyi Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakinoğlu, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, daire amirleri, akademisyenler, kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile birlikte birçok tiyatrosever izledi.

"100 Yıllık Emanet" adlı oyunda İbrahim Çolakoğlu, Fatih Melikoğlu, Özcan Algül, Meliha Algül, İbrahim Aydın, Yunus Emre Sezgin, Mustafa Kemal Algül, Osman Karasu, Levent Tanrıvermiş, Cengiz Demirkaya, Yalçın Tali, Murat Güler ve Şaban Yalçın rol aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, oyunun Giresun'da ve Türkiye'de bir ilk olarak gaziler ve yakınları için sahnelendiğini belirterek, "Oyunumuzda Kurtuluş Savaşı kahramanları Kazım Karabekir Paşa, Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan, Topal Osman, Şahin Bey, Sütçü İmam, Halit Paşa ve Anadolu annesini canlandırdık. Böylece bu vatanın nasıl kurtulduğunu ve nasıl kurulduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Modaoğlu, Vali Serdengeçti'nin oyunu çok beğenerek, "Bu güzel, anlamlı ve gurur verici oyunu tüm ortaokul ve lise öğrencilerimize izletelim" diyerek destek verdiğini ve Rektör Can'ın da üniversitede gösterim yapılması talebinde bulunduğunu ifade ederek mutluluklarını dile getirdi.