Giresunlu Bisikletçiler Türkiye Kupası'na Damga Vurdu

TAKİP ET

Giresunlu bisikletçiler, 6-8 Ağustos tarihleri arasında Isparta'da düzenlenen Türkiye Kupası 8. Etap Puanlı Yol Yarışları'nda önemli başarılara imza attı.

Üç gün süren yarışlarda Giresunlu sporcular birçok kategoride derece elde ederken, U13 Erkekler Takımı Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Yarışların ilk gününde gerçekleştirilen bireysel zamana karşı müsabakalarında U13 Kadınlar kategorisinde Giresun Gençlik SK sporcusu Beyza Nur Kirez, U15 Kadınlar kategorisinde ise Giresun Spor Lisesi SK sporcusu Elif Nihan Yavuz dereceye girdi.

İkinci gün düzenlenen puanlı yol yarışlarında da Giresunlu sporcular başarılı sonuçlar elde etti. U13 Kadınlar kategorisinde Beyza Nur Kirez, U15 Kadınlar kategorisinde Elif Nihan Yavuz, U19 Kadınlar kategorisinde ise Yaren Yaman ve Duygu Eser kürsü başarısı gösterdi.

Yarışların üçüncü günündeki zamana karşı yarışlarda da U19 Kadınlar kategorisinde Yaren Yaman ve Duygu Eser önemli dereceler elde etti.

U13 Erkeklerde Türkiye Şampiyonluğu

Organizasyonda Giresun Ata Bisiklet Spor Kulübü’nün U13 Erkekler Takımı ise takım halinde Türkiye şampiyonu oldu. Doruk Bıçak, Emir Kaan Turan, Tufan Taha Dizdar ve Selçuk Yusuf Akyıldız’dan oluşan takım, gösterdiği performansla büyük bir başarıya imza attı.

Giresunlu sporculardan Beyza Nur Kirez, U13 Kadınlar kategorisinde; Yaren Yaman ise U19 Kadınlar kategorisinde puanlama esasına göre genel klasmanda Türkiye birincisi olarak klasman formasını almaya hak kazandı.

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, elde edilen başarılardan dolayı sporcuları, kulüpleri ve antrenörleri Soner Çiçekoğlu, Mürteza Memiş, Hasan Demirel ve Emre Genç’i tebrik etti.

Giresun Giresunlu sporcular Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü