Giresun'un turizm gündemi değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, "Giresun Turizm Gündemi ve Kurumların Destekleri" konulu bir toplantı düzenlendi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Vali Serdengeçti, turizm alanında yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, ilin kalkınması açısından yapılan yatırımların değerini belirtti. Açılış konuşmasının ardından, yetkililer kurumların çeşitli alanlardaki faaliyetleri hakkında detaylı sunumlar yaptı.Sunumlarda, öncelikle "Doğu Karadeniz Turizm Vizyonu" başta olmak üzere bölge turizminin geçmişi, bugünü ve geleceği ile potansiyel iş birliği alanları aktarıldı. Daha sonra, DOKA teknik destek programları kapsamında "Katma Değerli Üretim, Mavi Ekonomi ve Sürdürülebilir Turizm" konularında detaylı bilgi verildi.

Sunumların ardından, DOKA ve DOKAP desteğiyle turizm alanlarının imar sorunlarına çözüm arayışları değerlendirildi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve turizm sektörü temsilcilerinin iş birliğiyle 2024 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler masaya yatırıldı.Giresun'un tanıtımı için yapılacak etkinlikler ve önemli organizasyonlara katılım planları değerlendirildi ve yerel ile ulusal çapta yapılacak tanıtım faaliyetlerine odaklanıldı. Ayrıca, İl Turizm Gelişim Planı ve bu plan kapsamında devam eden veya planlanan önemli projeler görüşüldü.

Toplantıda, Giresun’un karşılaştığı ihtiyaçlar ve sorunlar detaylı bir şekilde ele alınarak, bu sorunların çözümü için atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar belirlendi. Katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.Vali Serdengeçti, toplantı sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımında, "DOKA koordinatörlüğünde Turizm Değerlendirme Toplantımızı gerçekleştirdik. Gündem maddelerini değerlendirerek SWOT analizimizi gözden geçirdik; devam eden projeleri, yapılacak çalışmaları, potansiyel iş birliği alanlarını, mavi ekonomi ve katma değerli üretim programlarını ele aldık" ifadelerini kullandı.

DOKA Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğü DOKAP