Giresun'un Tirebolu İlçesinde Büyük Tehlike!

TAKİP ET

Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Efkan Elevli, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Şenol Kıbık ve Hasan Sezer ile birlikte yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığına bağlı Tirebolu balıkçı barınağını 19.12.2019 tarihinde kiraladıklarını belirtti.

Elevli, kiralamış oldukları alanı balıkçı barınağı yönetmeliğine uygun olarak işlettiklerini ve bu sahada İlçe Tarım Müdürlüğü binası bulunmaması gerektiğini ifade etti.

Başkan Elevli, bu alana İlçe Tarım Müdürlüğü binası kurulması, can ve mal güvenliği açısından hem kendilerine hem de bölge halkına risk oluşturduğunu belirterek; “Türkiye’deki hiçbir balıkçı barınağı sahasında İlçe Tarım Müdürlüğü binası bulunmamaktadır. Sahamız içerisindeki İlçe Tarım Müdürlüğüne giden insanlara karşı bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen bu güzergahı kullanarak can ve mal güvenliği açısından hem kendilerine hem de bizlere risk oluşturmaktadırlar” dedi.

Başkan Elevli, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Balıkçı barınağı sahasına kurulan İlçe Tarım Müdürlüğü Türkiye’de tektir. Türkiye’deki hiçbir balıkçı barınağı sahasında İlçe Tarım Müdürlüğü binası bulunmamaktadır. Sahamız içerisindeki İlçe Tarım Müdürlüğüne giden insanlara karşı bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen bu güzergahı kullanarak can ve mal güvenliği açısından hem kendilerine hem de bizlere risk oluşturmaktadırlar. Yasak olmasına rağmen bu sahada sivil vatandaşların gezmek istemesi, alkol kullanmak istemesi yine bizim için risk ve tehlike oluşturmaktadır. Bu konular bu şekliyle bile bizlere sıkıntı ve sorun teşkil etmektedir. Bu konudan dolayı sivil vatandaşların şikayeti üzerine Tarım İl Müdürlüğü tarafından hakkımızda araştırma süreci başlatılmış ve ifadelerimiz alınmıştır.

Kiralamış olduğumuz saha (14.000 metrekare) içerisini Tirebolu Belediyesi cuma günleri semt pazarı olarak kullanmaktaydı. Biz bu alanı can ve mal güvenliği açısından toparlayıp düzenlemek istedik. Fakat bu alan İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Tirebolu Belediyesi’ne tahsis edilmek istendi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü bu alanda halka açık pazaryeri kurulmasını can ve mal güvenliği açısından uygun görmedi. Buna rağmen İlçe Tarım Müdürlüğü’nün gözleri önünde bu durum devam etti. Bizde kapılarımızı zincirleyerek bu durumu bertaraf ettik. Fakat halen İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tirebolu Belediyesi bu durumun devam etmesi için girişimlerine devam etmektedirler. Bu durumda bizleri psikolojik olarak yormaktadır. Kooperatif çalışmalarımızı da olumsuz yönde etkilemektedir. Bu halden limanımızı kullanan balıkçı camiası da olumsuz yönde etkilenmektedir.”

giresun Tirebolu Tarım Müdürlüğü Tirebolu Belediyesi