Giresun'un ormancılık faaliyetleri değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, heyet; Dünya'nın en değerli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanların korunması ve bu önemin farkındalığının artırılması amacıyla her yıl 21 Mart'ın "Dünya Ormancılık Günü" ve takip eden haftanın "Orman Haftası ve Ağaç Bayramı" olarak kutlandığını vurguladı.

Ayrıca, Giresun'un ormancılık potansiyeli ve orman kaynaklarının korunması başta olmak üzere, ormancılık sektöründe yürütülen projeler ve gelecek döneme ilişkin hedefler hakkında Vali Serdengeçti'ye bilgi verildi.

Heyet, her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ormancılığın tanıtılması ve orman sevgisinin artırılmasına yönelik çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirtti ve Orman Haftası boyunca Giresun’da gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında da bilgi sundu.

Görüşmede Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ormancılığın sadece ağaç dikmekle değil, doğal kaynakların korunması, erozyonla mücadele, biyoçeşitliliğin korunması gibi önemli alanları kapsadığını belirtti. Ayrıca, ormancılığın ekonomik kalkınma ve istihdama da katkı sağladığını vurguladı.

Ziyarette Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’ye ormancılık üzerine çeşitli kitaplar takdim ederek, Giresun'da ormancılık alanında yapılan çalışmalara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Serdengeçti ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyetin Dünya Ormancılık Günü’nü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Dünya Ormancılık Günü