Giresun'un o ilçesindeki okullara yerinde inceleme

TAKİP ET

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Müdür Tosunoğlu'nun ziyaretlerinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Tuncer Turan ve Ergin Aybar da yer aldı.

Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir tarafından Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'na, Şebinkarahisar İlçesindeki eğitim öğretim faaliyetleri ve yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler sunuldu. Müdür Tosunoğlu daha sonra ilçedeki okulları ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

Şebinkarahisar Sait Tonbul Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Proje Okulunu, ardından Şebinkarahisar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Müdür Tosunoğlu, okulun eğitim ortamlarını gezerken, okul müdürleri tarafından okulların fiziki mekanları, eğitim ortamları ve eğitim öğretim yılı başından bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu.

Sınıf ziyaretleri de yapan Müdür Tosunoğlu ders içi faaliyetleri yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Öğretmenlerin faaliyetleri hakkında bilgiler alan Müdür Tosunoğlu öğrencilerle de sohbetler ederek, eğitim öğretim başta olmak üzere birikim ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Devamında okulların öğretmenler odasını da ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya gelen Müdür Tosunoğlu, onlarla sohbet ederek görüş istek ve önerilerini dinledi, çalışmaları hakkında öğretmenlerden kısa bilgiler aldı.

Müdür Tosunoğlu bu vesileyle, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  hazırlıklarına vurgu yaparak; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet adreslerinde aylık olarak yayınlanan "Örnek Sorular", "Çalışma Fasikülleri", soru paketleri ve yardımcı kaynaklar ile EBA içeriklerinin, okullarda normal ders saatlerinde ve DYK'larda kullanımına ve öğrenciler tarafından çözülmesine ağırlık verilmesini, kazanım değerlendirme faaliyetleri yapılarak, eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Ayrıca rehber öğretmenlerden destek ve rehberlik çalışmalarına artarak devam etmelerini, bu doğrultuda öğrencilerin sınav kaygısını azaltıcı ve motivasyonunu artırıcı çalışmalar yapmalarını istedi.

Müdür Tosunoğlu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da okul müdürlerinin ekip ruhu içerisinde tüm öğretmenlerle birlikte, okul, ilçe ve il başarısının yükselmesi için gereken özveri ve gayreti göstereceklerine inandığını belirterek tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Milli Eğitim Bakanlığı Şebinkarahisar Şebinkarahisar Sait Tonbul Anadolu İmam Hatip Lisesi LGS YKS