Giresun'un Kırsal Kalkınma Potansiyeli Değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, şehrin kalkınmasını desteklemek amacıyla yaptığı kurum ziyaretlerine bir yenisini ekledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret eden Vali Serdengeçti, kurumda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında brifing aldı ve incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında TKDK Giresun İl Koordinatör Vekili Ekrem Demirbaş tarafından yapılan sunumda, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPARD Programı'nın amaçları ve desteklenen sektörler hakkında bilgiler verildi. 2013 yılından bugüne kadar toplamda 234 başvuru için 377 milyon TL yatırım tutarına ulaşılan IPARD Programı'nda 115,5 milyon TL hibe ödemesi yapıldı. Geriye kalan projelerin tamamlanmasıyla birlikte ödeme tutarının 181,6 milyon TL'ye yükseleceği belirtildi.

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü, belirli sektörlerde ve sadece makine ekipman alımına yönelik 13. Çağrı kapsamında 18 projeyi teslim aldı. Toplam yatırım tutarı 172,5 milyon TL olan projelerin 86,2 milyon TL'lik kısmı hibe desteğiyle gerçekleştiriliyor. Giresun'da öne çıkan sektörlere yönelik desteklerin de devam ettiği vurgulandı. İl Koordinatör Vekili Demirbaş, yapılan desteklerle Giresun'da işleme kapasitesi yaklaşık 70 bin ton olan 13 fındık işleme tesisi ile 29 Turizm İşletme Belgeli Otelin TKDK desteğiyle hayata geçirildiğini açıkladı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ederek Giresun’umuzun kırsal kalkınma potansiyelini konuştuk, yapılan çalışmalar hakkında brifing aldık" ifadelerini kullandı. Vali Serdengeçti, kurum temsilcilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.