Giresun'un istihdam ve mesleki eğitim faaliyetleri değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, Vali Serdengeçti'nin yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek odası başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, öncelikle il istihdam ve mesleki eğitim faaliyetlerine dair detaylı denetim raporları incelendi. Katılımcılar, raporlar üzerinden olası iyileştirmeler ve düzeltmeler konusunda görüşlerini paylaştılar.

Ayrıca, Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilen olağanüstü toplantılarda alınan kararlar değerlendirilerek, bu kararların uygulanma süreçleri ve elde edilen başarılar detaylı bir şekilde ele alındı.Millî Eğitim Bakanlığının 2024/36 sayılı Genelgesi gereğince, öğrencilerin işletmelerde mesleki eğitim ve staj çalışmalarında alan/dal derslerinin eğitiminin yapıldığı atölye ve laboratuvarlarda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili yapılan çalışmalar da detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilinçlerinin artırılması için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, kurumun 2024 yılında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Fuat Köse Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan