Giresun'un İstihdam Alanları Değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun'da çalışma, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında hizmet veren kamu kurumlarını ziyaret etti.

Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Giresun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Serdengeçti, kurum yetkililerinden brifingler alarak, yapılan çalışmaları ve hizmetleri yerinde inceledi.

Vali Serdengeçti, ilk olarak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdal Özdemir’den kurumun projeleri, faaliyetleri ve sosyal güvenlik kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müdür Özdemir’in brifing sunumunun ardından Vali Serdengeçti, vatandaşların sosyal güvenlik haklarına daha etkin bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Serdengeçti, istihdam ve mesleki eğitim konularında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı’dan İŞKUR'un istihdam politikaları, iş arayanlara yönelik destek programları ve işverenlere sağlanan teşvikler hakkında detaylı bilgi alan Giresun Valisi Serdengeçti, istihdamın artırılması ve işsizlikle mücadele konularındaki stratejik adımları değerlendirdi.

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Vali Serdengeçti, “Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek yürütülen çalışmalar, sosyal güvenlik hizmetlerine dair veriler ve istihdam öncelikli faaliyetler başta olmak üzere birçok konuda bilgiler aldık.

Sosyal hizmetler, sosyal diyalog, sosyal adalet ve çalışma barışı gibi geniş bir yelpazede ileri bir konumda olan ülkemiz; yenilikçilik, uluslararası normlara uygunluk ve paydaş odaklılık değerleriyle istikbâlini güvence altına almaktadır” cümlelerine yer verdi.

Giresun Giresun Çalışma ve İş Kurumu Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İŞKUR Vali Serdengeçti