☰
✕

Giresun'un Gururu Oldu

TAKİP ET

Ordu-Giresun Bahçeşehir Koleji Öğrencisi Yağmur Angelina Talıçoğlu, IMSEF 2023 yarışmaları kapsamında dünya birincisi olan ve altın madalya kazanan ekibin içinde yer alarak Giresun'un gurur kaynağı oldu.

Yuliya ve Metin Talıçoğlu’nun kızı, Fatma ve Fahrettin Talıçoğlu’nun torunu olan Yağmur Angelina Talıçoğlu, arkadaşları İrem Dilara Koylu ve Ekin Ece Tokmak ile birlikte hazırladıkları “Çevreci Dalgıçlar Projesi” ile dünya birincisi olmanın yanında İngiltere, İran ve Çin’de yapılacak yarışmalarda yurt dışı temsilciliği de elde ettiler.

Ekibe liderlik eden danışman öğretmen Gülşah Kurucu, öğrencilerinin bu büyük başarısı nedeniyle eğitim tarihine geçti.

Torunu ile gurur duyduklarını anlatan iş insanı Fahrettin Talıçoğlu, “Bahçeşehir Koleji liderliğinde kızımız ve arkadaşları bizlere bu onuru yaşattılar. Aile olarak duygularımızı tarif edemiyoruz. Koleji açarak eğitim camiasının ve Türk gençliğinin hizmetine sunan Pirazizli hemşehrimiz Enver Yücel ile ne kadar gurur duysak azdır. Kendisi batı dünyasının eğitim seviyesi ile hedeflerine ulaştı. Yeni nesillerin geleceğine ışık tutan değerli hocamız Gülşah Kurucu’yu da tebrik ediyoruz” dedi.

Giresun