Giresun'un ekonomik süreci değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası şubat ayı meclis toplantısı 37 üyenin katılımı sonucu gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Necmettin Şükrü Ataün nezdinde resmi gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda meclis üyesi Serdar Demirkan, Türkiye ölçeğinde dünden bugünü enflasyon durum değerlendirme çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi. Ülkenin inişli çıkışlı enflasyonla mücadele aritmetiğine vurgu yapan Demirkan, Türkiye’nin ticari bağı olan ülkelerle de kıyaslamada bulundu.

Sunumların ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ekonomideki süreç ve tedbirler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Çakırmelikoğlu, “Giresun’a 5. Organize Sanayi Bölgesi kurulumu müjdesini geçtiğimiz günlerde İlimizi ziyareti sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldık. Şebinkarahisar-Alucra ve Çamoluk bölgelerini kapsayacak 5. OSB ilimizin güney bölgesinin kalkınmasına stratejik fayda sağlayacaktır. Bu nispette kuruluşu gerçekleştirilen ve 2024 yılı içinde kamulaştırma kararı ile altyapı yatırımı çalışmalarının başlatılmasını arzuladığımız Espiye-Tirebolu Organize Sanayi Bölgesi ve Görele (Çavuşlu) Organize Sanayi Bölgesi’nin acilen yatırım programına alınmasını beklemekte ve süreci yakından takip etmekteyiz.”

Recep Tayyip Erdoğan Şebinkarahisar-Alucra Çamoluk Espiye-Tirebolu Organize Sanayi Bölgesi Görele 5. OSB Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Hasan Çakırmelikoğlu