Giresun'un eğitim hedefleri belirlendi

TAKİP ET

2023-2024 eğitim öğretim 2. yarıyılı ortaöğretim kurumları ve hayat boyu öğrenme merkez ilçe zümre toplantıları gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim yöneticilerinin de katıldığı toplantılarda Merkez İlçe zümre başkanları ve il zümre başkanları ile 2023-2024 eğitim öğretim 2. yarıyılında branş bazında yürütülecek çalışmalar ve ders planlamaları,  öğretim yöntem ve tekniklerinin paylaşılması, 2. yarıyılda uygulanacak ortak sınavlara ilişkin soru kazanım tablolarının hazırlık çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA üzerinden yayınlanan ders içeriklerinin sınıf içi uygulamalarda kullanılması, okul-veli iş birliği ve iletişiminin güçlü tutulması, kazanım değerlendirme çalışmaları konusunda değerlendirmeler yapıldı, gerekli görülen kararlar alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da ziyaret ettiği zümre toplantılarında; eğitim öğretim faaliyetlerinin planlama ve koordinesi, bilgi akışı ve paylaşımı ile öğrenci başarılarının arttırılması konuları, aynı alanlar arasında iletişim, uyum ve işbirliğinin sağlanması, öğrenme güçlüğü çekilen konuların tespit edilerek giderilmesi yönünde gerekli tedbirlerin uygulanması, ortak sınavlar başta olmak üzere soru hazırlık çalışmalarına gerekli desteğin verilmesi, öğrencilerin genel başarı seviyelerinin belirlenmesi ve eğitim öğretim hizmetleri kalitesinin yükseltilmesi için okul yönetimlerine ve ilgili kurullara görüş ve öneriler sunulmasının amaçlandığını dile getirdi. 

Giresun’da akademik başarının artırılmasında branş öğretmenlerine büyük görevler düştüğünü belirten Müdür Tosunoğlu; eğitim-öğretim kalite ve standartlarının daha da yükselmesi ve il olarak hedeflere ulaşılabilmesi için zümre toplantılarının önemine vurgu yaparak bu konudaki çalışmaların yoğunlaştırmalarını istedi.  

Müdür Tosunoğlu, Giresun’da eğitim öğretim hizmetinin kaliteli şekilde sunulması için Milli Eğitim Bakanlığının emir ve talimatları doğrultusunda tüm personellerle birlikte çalışmaların titizlik ve özveriyle yürütüldüğünü ifade ederek tüm yönetici ve öğretmenlere çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi.

Giresun Milli Eğitim Bakanlığı Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu