Giresun, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Yarışmaları'nda zirvede!

TAKİP ET

Giresun, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük bir başarı elde etti.

Yapılan ön değerlendirme sonuçlarına göre Samsun Bölge Sergisi’ne 8 ilden 103 proje davet edilirken, Giresun’dan toplam 196 projeden 23'ü bu seçkin gruba dahil edildi. Bu projelerle Giresun, Samsun Bölgesi'nde 8 il arasından birinci olarak Türkiye genelinde 15. sıraya yerleşti.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yaptığı değerlendirmede Giresun'un bu yıl Samsun Bölge birincisi ve Türkiye on beşincisi olarak önemli bir başarıya imza attığını belirtti. Tosunoğlu, öğrencilerin ve danışman öğretmenlerin gösterdiği üstün gayretlerin, bilim, araştırma ve geliştirme alanlarında ülkemize değerli katkılar sunacak nesillerin yetişmesine vesile olduğunu vurgulayarak; "İlimizin bu başarısı gurur verici. Giresun'un TÜBİTAK yarışmalarında elde ettiği dereceler, ilin genç araştırmacılarının ve eğitimcilerinin bilimsel alandaki potansiyelini gözler önüne seriyor. Bizler de ilimiz eğitim camiası olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de ilimize önemli başarılar kazandırmak için çalışmalarımızı azim ve gayretle sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu; Bölge finaline davet edilen TÜBİTAK projelerinin hazırlık ve başvuru sürecinde emeği geçen okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek fuar döneminde başarılar diledi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu TÜBİTAK Samsun Bölgesi Samsun Bölge Sergisi