Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu, 'Giresun Hedeflerine Sağlam Adımlarla İlerliyor'
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'un ihracat performansına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmeilkoğlu; “Giresun ihracatta rekor kırmaya devam ediyor, ilimiz ilk dört ayda 330 milyon dolarlık ihracat yapması hedef tespitimizin doğru olduğunu göstermektedir.” dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Doğu Karadeniz illeri içinde birinci sırada yer alan Giresun’un, ülke sıralamasında da 34.lüğe yükselmesi geleceğimiz adına sevindirici, temelleri sağlam atılan üretim tesislerimiz ve ihracatçı firmalarımız adına gurur vericidir. Giresun, 1. OSB ve 2. OSB yatırımları ile üretmeye 3. 4. ve 5. OSB yatırımları ile daha büyük potansiyellere göz kırpmaktadır. Geçtiğimiz hafta 5. Organize Sanayi Bölgesi’nin Şebinkarahisar ilçemizde kuruluşunu onaylayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a buradan tekrar teşekkür ederiz.
Giresun ve ülkemizin ihracatta daha büyük rakamlara ulaşabilmesi adına sanayi tesislerimizin büyümesi ve çoğalması, bununla entegreli ulaşım aksları liman, karayolu ve demiryolu ile desteklenmesi gerekmektedir.
Dolayısıyla Giresun Limanının bugün ihtiyaçlara cevap verdiğini görmekle birlikle 10 yıl içinde yetersiz ve küçük kalacağı hesaplanmaktadır. Nasıl ki, Karadeniz Duble Yolunun bugün yetersiz ve hizmet kalitesi düşük hale dönüşmesi ile Güney Çevre Yolunun kaçınılmaz hale gelmesi gibi, deniz ulaşımında da daha geniş bir hinterlanda hizmet verecek liman yapımı plana eklenmelidir. Demiryolu projemizin sadece Samsun-Sarp eksenli olmadan iç Anadolu ve Doğu Anadolu illeri ile bağlantılı, limanlara dokunan bir ağ ile yatırıma dönüştürülmesini beklemekteyiz.
Giresun ve yöresi uluslararası ölçekte, üretim ile tüketim arasında lojistik bir bağlantı ağı içinde merkez konumundadır. Bu kapsamda ülkemizin ana hedeflerinden olan lojistik üst statüsünün güçlendirilmesi için Organize Sanayi Bölgelerinin yatırımcının kullanımına hazır hale getirilmesi, ulaşım akslarının da geleceğin şartlarına uygun çerçeveye büründürülmesi şarttır.”