Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Uyarıyor! Sağlıklı Yaşam İçin Altın Kurallar

TAKİP ET

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında her gün farklı bir sağlık temasıyla toplum bilinci oluşturmayı hedefleyen Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, haftanın beşinci gününde 'Hareket Et, Doğru Beslen, Sağlıklı Yaşa' temasını kamuoyuyla paylaştı.

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Aksoy, yaptığı açıklamada; bireylerin sağlıklı, üretken ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

Sağlıklı beslenmenin; vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini yeterli miktarda ve doğru zamanlarda almak anlamına geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Aksoy, "Bireylerin büyümesi ve gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşamlarını devam ettirmesi için sağlıklı beslenmeye ve hayatlarına hareket katmaya önem vermeleri gerekmektedir. Sağlıklı beslenme vücudumuzun ihtiyacı olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almaktır. Çünkü besin öğeleri yeterli miktarlarda alınmadığında sağlık durumu bozulabilir ve beraberinde birçok kronik hastalık ortaya çıkabilir.

Sağlığımız için dengeli beslenme kadar önemli olan bir diğer şey işe hayatımıza hareket katmaktır. Çünkü günümüzde birçok kronik hastalığın sebebi hareketsiz yaşamdır. Haftada 3-4 kez 30-60 dakikalık orta şiddette yapılan fiziksel aktivite; kan basıncını azaltır, iyi kolesterol miktarını arttırır, kalbe giden kan miktarını artırır, insülin hassasiyetini arttırarak kan şekeri kontrolünü sağlar ve ağızdan alınan ilaç miktarını azaltabilir, kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda aktif bir yaşam tarzı alışkanlık haline getirilmelidir, bunun için asansör kullanımı azaltılmalı, mümkün olan durumlarda araç kullanımını azaltarak yürüyüş tercih edilmeli, masa başında çalışıyorsak gün içinde uygun fiziksel hareketler yapılmalı. Düzenli fiziksel aktivite ve dengeli beslenme ile kronik hastalıkların %80’i önlenebileceğini belirtirken, bu konuda danışmanlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarımıza beklediğimizi ifade etmek istiyorum." dedi. 

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Aksoy Sağlıklı beslenme dengeli beslenme İl Sağlık Müdürü Aksoy sağlıklı üretken ve kaliteli bir yaşam