Giresun'daki seçim tedbirleri görüşüldü

TAKİP ET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti'nin başkanlığında, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili koordinasyon ve güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, video konferans yöntemiyle yapılırken, toplantı 15 İlçe Kaymakamı ile birlikte Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içerisinde geçmesi için alınması gereken tedbirler ele alındı. Seçim güvenliği kapsamında alınan kararlar arasında, seçim faaliyetlerine katılacak olan devlet büyüklerinin ve siyasi parti liderlerinin güvenliğinin sağlanması, kamu binaları ve hassas tesislerin korunması, terör örgütlerinin ve yasa dışı grupların muhtemel eylemlerine karşı istihbarat faaliyetlerinin yoğunlaştırılması, oy pusulalarının basımı ve seçim bölgelerine güvenli taşınması gibi konular yer aldı.

Toplantı sonrasında Giresun Valisi Mahmet Fatih Serdengeçti, yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında, "31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında ilimizde alınacak tedbirlerle ilgili İlçe Kaymakamlarımızla video konferans sistemi üzerinden Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantımızı gerçekleştirdik." ifadelerine yer verdi.

Giresun Valisi Mahmet Fatih Serdengeçti seçim tedbirleir seçim tedbirleri