Giresun'da Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Başladı

TAKİP ET

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi, 16-17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Merkez Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde başladı.

Eğitime, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bulancak Devlet Hastanesi, Espiye Devlet Hastanesi, Tirebolu Devlet Hastanesi, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi, Alucra İlçe Devlet Hastanesi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Özel Ada Hastanesi ve Özel Kent Hastanesi’nden toplam 50 sağlık çalışanı (Doktor, Ebe, Hemşire, ATT, AABT, Anestezi Teknisyeni) katıldı.

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi, yenidoğan döneminde sağlık çalışanlarının gereken müdahaleleri yapabilmesi ve yenidoğan hayatını kurtarabilmeleri için önemli bir eğitim programıdır. Katılımcılar, bu eğitim sayesinde yenidoğanların doğum sonrası dönemde karşılaşabileceği acil durumları tanıyacak ve etkili müdahalelerde bulunabilecek yetkinlik kazanacaklar.