Giresun'da Yapay Zekâ ve Tarım El Ele: O Projede Hazırlıklar Sürüyor
Giresun'da Yapay Zekâ ve Tarım El Ele: O Projede Hazırlıklar Sürüyor
Giresun Valiliği koordinasyonunda, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında hayata geçirilen “Yapay Zekâ ve Sürdürülebilir Tarımla Geleceği Kuruyoruz” projesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
Projede, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden araştırmacılar da eğitmen olarak görev alıyor.
Proje kapsamında, özellikle gençlere yönelik olarak iklim değişikliği, tarımsal verim kaybı ve gıda güvenliği gibi kritik konular ele alınıyor. Katılımcılara yapay zekâ teknolojilerinin tarımda nasıl kullanıldığına dair temel bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanıyor.
Programda, yapay zekâya giriş, bitki besleme, tarım zararlılarının tespiti ve dijital analiz teknikleri gibi birçok uygulamalı atölye yer alacak. Bilim ve teknolojiyi tarımla buluşturan bu proje, gençlerin hem çevreye duyarlı hem de teknolojiye hakim bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedefliyor.
Giresun’da tarımsal dönüşüm ve bilimsel farkındalık adına atılan bu adım, hem bölge hem de ülke tarımı için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.