Giresun'da tarımsal yatırımlara son başvuru tarihi 29 Mart

TAKİP ET

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tarıma dayalı yatırımlara %50 hibe desteği sağlayacağını duyurdu.

Müdürlük, 29/12/2023 tarihli ve 32414 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ No: 2023/51 ile ilgili olarak, 2023-2024 Başvuru Dönemi Tarıma Dayalı Yatırımlar Uygulama Esaslarında ve Uygulama Rehberi Eklerinde değişiklik yapıldığını ve son başvuru tarihinin 29/03/2024’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların, bitkisel ürün işleme ve paketleme, hayvansal ürün işleme ve paketleme, soğuk hava deposu, çelik silo, sera, hayvan barınağı, arıcılık, su ürünleri, yenilenebilir enerji, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, coğrafi işaretli ürünler, tarımsal danışmanlık gibi konularda proje sunabileceklerini belirtti.

Müdürlük, hibe desteği başvurularının Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden online olarak yapılacağını ve başvuru şartları, desteklenecek yatırımlar, destek oranları, destek üst limitleri, başvuru formları ve rehberleri gibi detaylı bilgilere Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün web sitesinden ulaşılabileceğini duyurdu. Ayrıca, proje hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin 0454 211 10 10 numaralı telefonu arayabileceklerini veya Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün adresine başvurabileceklerini bildirdi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Resmi Gazete Hibe Desteği