Giresun'da Suçla Mücadelede Önemli Gelişme

TAKİP ET

Giresun Merkez, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda aranan şahısların yakalanmasına dair önemli gelişmeler yaşandı.

Giresun Merkez ilçesinde, "Bina İçinde Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, Giresun İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 02 Kasım 2023 günü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Piraziz ilçesinde ise "Hırsızlık" suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, Giresun İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Piraziz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 02 Kasım 2023 günü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Espiye L Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.Tirebolu ilçesinde ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İhraç Etme" suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, Giresun İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Tirebolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 03 Kasım 2023 günü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.Ayrıca, Giresun'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, 367 kadın ve 168 erkek vatandaşa "Tek Tuşla Şiddetin Karşısında Kadınların Yanındayız" ve "5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi" faaliyetleri düzenlendi. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, kadınları bilinçlendirmek ve şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla önemli adımlar atıldı. Bu çalışmalara Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı personeli de destek verdi.Giresun'da hukuk zaferi elde edilirken, şiddetle mücadelede kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.