Giresun'da Sıfır Atık Farkındalık Etkinliği: Öğrenciler Geri Dönüşümle Yaratıcılıklarını Sergiledi
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü çerçevesinde, Giresun'da sıfır atık yönetim sisteminin uygulanabilirliği ve iyi uygulamalara ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla etkinlik düzenlendi.
"Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru" temalı program, 27 Mart 2025 Perşembe günü Atatürk Meydanı'nda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Programa Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu katıldı. Etkinlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Külekçi'nin açılış konuşmasıyla başladı.
Programda, 75. Yıl Anaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları kıyafetlerle defile sundu. Çotanak Anaokulu öğrencileri ise tekstil malzemeleri üzerine boyama yaparak yeteneklerini sergilediler. Ayrıca, 19 Eylül İlkokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden tasarladıkları araç gereç ve ürünleri katılımcılara sundu.
Öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinlikler büyük ilgiyle izlendi. Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen bu anlamlı etkinlik, çevre bilincinin artırılmasına ve sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sağladı.