Giresun'da Sağlıkta Dönüşüm Devam Ediyor: Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Hizmet Kapasitesi Güçlendiriliyor

TAKİP ET

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Giresun'da vatandaşlara daha kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde yeni tıbbi cihazların temini, bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; "Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde ihtiyaç duyulan yenileme ve eksikliği hissedilen tıbbi cihazların teminine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yeni ileri teknolojiye sahip tıbbi cihazların temini sayesinde her geçen gün hastanemizde hizmet alanı genişlemeye devam etmektedir." dedi.Başkan Yılmaz; "Bu kapsamda gün geçtikçe artan hasta sayısı nedeniyle; servis, poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım ünitelerinde daha kaliteli hizmet vermek amacıyla hastanemizde bakım onarım ve tadilat işleri başlatılmıştır. Bu çalışmalar tamamlandığında, hastanemizde çağın koşullarına uygun olarak hemşehrilerimize hizmet vermenin ayrıcalığını yaşayacağız inşallah.'' ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, açıklamasının devamında, gerçekleşen bu çalışmalar ile Giresun'da sağlık altyapısının kuvvetlendirilmesine güçlü bir adım daha atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; ''Devam eden yenileme çalışmaları ve ileri teknolojiye sahip yeni tıbbi cihazların teminiyle birlikte Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin hizmet kapasitesi artmıştır. Bu kapsamda 2023 yılı itibariyle başlatılan çalışmalar neticesinde, ilk önce hastanemizin hizmet rolünün B statüsünden A statüsüne dönüştürülmesi sağlanmıştır. Devamında hastanenin tüm poliklinikleri, girişleri, bekleme alanları, hasta kabul birimleri, acil servis, yeşil alan ve girişi yenilenmiştir. Dâhiliye ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi, Üroloji Servisi, Genel Cerrahi Servisi ve Palyatif Bakım Servisi yenilenmiştir. Koroner Anjiyografi Ünitesi tefrişatı ve tadilatı gerçekleştirilmiştir. Koroner Anjiografi Ünitesi, Kardiyoloji / KVC Servisi, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açılmıştır. Endovizyon Sistemleri Cihazı, Endoskopi Ünitesi tefrişatı, tadilatı ve tıbbi cihaz (Endoskopi Teleskopları vb.) temini gerçekleştirilmiştir. Günübirlik Tedavi Ünitesi tefrişatı ve tadilatı gerçekleştirilmiştir. Endoskopi Ünitesi, Günübirlik Tedavi Ünitesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği, YAŞAM (Sağlıklı Yaş Alma) Polikliniği hizmete açılmıştır. Sanal Anjiyo hizmeti verilmeye başlanılmıştır. Bu hizmet için gerekli tüm altyapı araç ve gereç temini gerçekleştirilmiştir. Göz Polikliniği için yeni Göz Üniti ve Göz Poliklinikleri için yeni tıbbi cihazların (Biyometri vb.) temini gerçekleştirilmiştir. KBB Polikliniği için yeni KBB Üniti ve KBB Poliklinikleri için yeni tıbbi cihazların temini gerçekleştirilmiştir. Yeni Ultrasonografi Cihazı ve yeni EKO (Kalp Ultrasonu) cihazı temini gerçekleştirilmiştir. 2 Adet yeni ameliyat odası hizmete açılmıştır. Yeni ameliyat masaları ve yeni ameliyathane araç ve gereçlerinin temini gerçekleştirilmiştir. Bu sayede hastanede günlük 40/50 ameliyat gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Mikrobiyoloji Laboratuvarı hizmete açılmıştır. Yeni tıbbi hasta başı monitör ve yeni anestezi cihazı temini gerçekleştirilmiştir. Hastanenin 200 olan yatak kapasitesi 250’ye çıkarılmıştır. Yeni Odyometri Cihazı ve Kabini, yeni taşınabilir Diyaliz Cihazı ve Diyaliz Cihazı için su arıtma sistemi ile birlikte yeni Üroflometri Cihazı (Üroloji Poliklinikleri için) temini gerçekleştirilmiştir.’’ dedi.

Hastanede 2025 yılında yapılması planlanan hizmetlere ilişkin bilgileri de paylaşan Yılmaz, ’’Hastanemizden sağlık hizmeti almak isteyen hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu doğrultuda hastanemizde 10 yataklı yeni Diyaliz Merkezi açılması için gerekli olan izinler alındı. Personel ve gerekli olan araç ve gereç temini ve planlaması yapılacak. Yeni Kalp Sağlığı Merkezi ve By-Pass Merkezi yapılabilmesi için gerekli olan personel, araç gereç temini ve planlaması yapılacak. Hastanemizin kullanım ömrünü tamamlamış olan dış cephesi için gerekli olan yenileme çalışmaları için gerekli süreç başlatılmış olup ihale aşamasına getirilmiştir. Yapılacak bu yatırımlarla birlikte hastanemizin hizmet kapasitesini daha da güçlendireceğiz. Bu yatırım ve hizmetlerin hastanemize kazandırılmasına verdikleri destekler için Sağlık Bakanımız Sn. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu başta olmak üzere, Milletvekillerimiz Sn. Prof. Dr. Nazım Elmas ve Sn. Ali Temür’e, İl Sağlık Müdürümüz Sn. İskender Aksoy’a, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Korkmaz ve Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Cezmi Öztürk’e tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz Giresun sağlık altyapısı Prof. Dr. Nazım Elmas Ali Temür Prof. Dr. Kemal Memişoğlu İskender Aksoy Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi 2025 yılında yapılması planlanan hizmetler Hastane Başhekimi Uzm.