Giresun'da "Sabah Namazı Buluşmaları" Devam Ediyor

TAKİP ET

Giresun İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Sabah Namazı Buluşmaları" programı Hacı Hüseyin Camii'nde gerçekleşti. Program, cami görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay cemaate hitap etti.

Kılıçbay, insanın hayata mümince bir bakış açısıyla yaklaşması gerektiğini vurgulayarak, "Mükerrem bir varlık olan insan Yüce Allah’ı tanımak, ona kulluk etmek, insani ve ahlaki değerlere bağlı olarak yaşayıp ebedi yurt olan ahirete hazırlanmakla mükelleftir. Kendisine görme, işitme gibi nimetler ihsan edilmiş insan, Kur’an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) rehberliğinde iyi insan olma hedefine ilerlemelidir. Bu çabasıyla insan, Rabbine, kendisine, ailesine ve çevresindeki tüm insanlara karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirme noktasında önemli bir adım atmış olur. Dünyaya gelişimizin gayesi olan kulluk sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirme gayreti içerisinde bir ömür sürmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin." şeklinde konuştu.

Program, İl Müftüsü Kılıçbay'ın dua etmesiyle sona erdi. Programın sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu. İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın, din görevlileri ve vatandaşlar da programa katıldı.