Giresun'da otizm eğitimle aşılıyor

TAKİP ET

Giresun'da 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Program, Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından "OTİZM'e Bir Renk de Sen Kat!" sloganıyla gerçekleştirildi ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yapıldı.

Etkinlik, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan ile birlikte il milli eğitim yöneticileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Özel eğitim okullarındaki öğrencilerin günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okuduğu etkinlikte, otizmle ilgili sokak röportajlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca, özel çocuklar tarafından hazırlanan dans gösterisi ve diğer mini etkinliklerle katılımcılar keyifli vakit geçirdi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, konuşmasında, Bakanlık koordinasyonunda otizm spektrum bozukluğu ve diğer özel gereksinimli çocukların eğitimine önem verdiklerini vurgulayarak, nitelikli eğitim kadrosuyla her gün çocukların yanında olduklarını belirtti. Tosunoğlu, otizmin engel değil farklılık olduğu bilinciyle çocukların en iyi eğitimi almaları için yönetici ve öğretmenlerin özverili çalışmalarını takdir etti.

Programda, tüm özel çocuklara ve ailelerine saygı ve sevgilerini ileten Tosunoğlu, özel eğitim okullarında emek veren yönetici ve öğretmenlere de başarılar diledi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü