Giresun'da Ortaokullar Arası Kitap Okuma Yarışması Finali Gerçekleştirildi
Giresun İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Gedikkaya Ortaokulu'nun organizasyonuyla düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokullar Arası Kitap Okuma Yarışması'nın il finali, 21 Mayıs 2025 Çarşamba günü yapıldı.
Giresun genelindeki 25 ortaokuldan 48 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen final programı; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, finale kalan okulların yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda izleyicinin katılımıyla tamamlandı.
Yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda;
Merkez Teyyaredüzü Ortaokulu birinci,
Bulancak Atatürk Ortaokulu ikinci,
Görele Şehit Ahmet Köroğlu Ortaokulu üçüncü oldu.
Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, yaptığı değerlendirmede, yıl başında belirlenen dört eserin okunması suretiyle öğrencilerde okuma isteği oluşturmanın ve okuma alışkanlığı kazandırmanın hedeflendiğini belirterek, yarışmaya katkı sunan tüm okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür etti. Tokgöz, öğrencileri de gösterdikleri çaba ve elde ettikleri kazanımlardan dolayı tebrik etti.
Bu anlamlı yarışma, öğrencilere sadece kitapları değil, aynı zamanda okuma sevgisini de kazandırarak büyük bir başarıya imza attı.