Giresun'da mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği ön plana çıktı

TAKİP ET

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2024/36 sayılı genelgesi doğrultusunda, Giresun’da mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği konuları ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinin yöneticileri bir araya geldi.

7 Mart’ta Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, mesleki eğitim ve staj süreçlerinde öğrencilerin güvenliğinin nasıl sağlanacağına dair stratejiler geliştirildi. Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun’da mesleki eğitimin geldiği noktanın memnuniyet verici olduğunu ve kurumlar arası iş birliği ile daha da ileriye taşınabileceğini vurguladı.

Toplantıda, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu genelge kapsamında atölye ve laboratuvarlarda alınması gereken önlemler, Mesleki Eğitim Programı kurs teklifleri ve iş kazaları ile meslek hastalıklarından korunma yöntemleri gibi konular ele alındı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu