Giresun'da Kütüphaneler Haftası 60. Yılına özel kutlama

TAKİP ET

Kütüphaneler Haftası'nın 60. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde bir program düzenlendi.

Gerçekleştirilen program, çeşitli il müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Gedikkaya Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı şiir okuma, tiyatro gösterisi ve solo dinletisi ile devam etti. Programın ilerleyen bölümlerinde, Giresun’daki kütüphanelerden en fazla yararlanan öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.

Programın son bölümünde, "Dünden Bugüne Kitap" konulu kitap sergisi davetliler tarafından ilgiyle gezildi. Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, etkinliğin değerlendirilmesinde kütüphane ve kitap okuma alışkanlıklarının gelişimine dikkat çekerek, okuma kültürünün yaygınlaşması için kütüphanelerin önemine vurgu yaptı. Tosunoğlu, programın hazırlanmasında emeği geçen Gedikkaya Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Kütüphaneler Haftası etkinliği, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması ve okuma kültürünün gelişimi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Gedikkaya Ortaokulu Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Kütüphaneler Haftası