Giresun'da Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: Belediye Ekipleri Yetersiz Kaldı

TAKİP ET

Giresun genelinde dünden başlayan ve sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, şehirde yaşamı durma noktasına getirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden yapılan uyarılara rağmen, Giresun Belediyesi ekiplerinin kar temizleme ve yol açma çalışmalarında yetersiz kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şehir genelinde ana yollar ve ara bağlantı yollarının büyük bir kısmı hala karla kaplı durumda. Belediye ekiplerinin çalışmaları tamamlayamaması, özellikle sabah saatlerinde işe gitmek isteyenler ve günlük ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkmak zorunda kalanlar için büyük bir çileye dönüştü. Vatandaşlar, kar yağışının beklenen bir durum olmasına rağmen belediyenin hazırlıksız yakalandığını ve bu durumun gündelik hayatı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Mahalle aralarında biriken kar kütleleri ve buzlanma nedeniyle yollar hem yayalar hem de araçlar için tehlike oluştururken, toplu taşıma hizmetlerinde de aksamalar yaşandığı bildirildi. Giresunlu bir vatandaş, “Meteoroloji günlerdir uyarıyordu ama belediye sanki hiç önlem almamış gibi. İşe gidemiyoruz. Bu kadar plansızlık kabul edilemez.” diyerek tepkisini ifade etti.

Kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, Giresun’da yaşamın normale dönmesi için ekiplerin daha hızlı ve koordineli bir şekilde hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Giresun Kar yağışı kar kütleleri ve buzlanma çileye dönüştü ana yollar ve ara bağlantı yolları karla kaplı durumda belediyenin hazırlıksız yakalandığı