Giresun'da kaçak hayvan kesimleri ile mücadele!

TAKİP ET

Giresun Valiliği himayesinde ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 2022 yılı Eylül ayında başlatılan "Kaçak Hayvan Kesimleri ile Mücadele Seferberliği" kapsamındaki çalışmaları değerlendirmek üzere önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

24 Nisan 2024 Çarşamba günü düzenlenen toplantıya, ilçe müdürleri, resmi veteriner hekimler, belediye yetkilileri ve veteriner hekimler katılım sağladı.

Toplantının ilk oturumunda, kesimhanesi bulunmayan ilçelerin kesimhanelerinden istifadesini sağlamaya yönelik belediyeler arası işbirliği protokolleri, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin eğitimi ve denetimi, etin izlenebilirliğini sağlayan tanımlayıcı işaret/etiket uygulaması, idari yaptırımlar ve kesimhanelerin fiziki şartları gibi konular ele alındı.

İkinci oturumda ise, "Aşı ve Küpe Ücretleri ile Uygulama Ücretlerinin Tarımsal Desteklemelerden Mahsuplaşılması" konusunda ilçe müdürleri ve resmi veteriner hekimlere sunum yapıldı.

Her iki oturumun sonunda gündeme ilişkin sorular cevaplanarak dilek ve temenni bölümünün ardından toplantı sonlandırıldı. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantının önemi ve yapılan değerlendirmelerin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmaların süreceği belirtildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü