Giresun'da "İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma" heyecanı

TAKİP ET

103. Yılını kutlayacağımız "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında Giresun'da; ilkokullar ve ortaokullar arası "İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" Merkez İlçe finalleri yapıldı. 

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesindeki yarışmalara; Çotanak İlkokulu organizasyonunda düzenlenen İlkokullar arası "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nın Merkez İlçe finali, Mustafa Kemal Ortaokulunda, ortaokullar arası Merkez İlçe finali ise Giresun M.T.A.L. Konferans Salonunda okulların yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.  

Öğrencilerin sırayla sahne alarak İstiklâl Marşı’nı okumalarını takiben jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu; İlkokullar arasında yapılan yarışmada Yeşilgiresun İlkokulu öğrencisi Defne Nur Doboğlu, ortaokullar arasında ise Ülper Şehit Ümit Kılıç Ortaokulu öğrencisi Efe Yılmaz, Merkez İlçe Birincisi seçildi ve 6 Mart 2024 tarihinde yapılacak İl Finalinde Merkez İlçeyi temsil etmeye hak kazandı.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, yarışmaların öğrencilerin milli ve manevi değerlere bağlılıklarını artırması, vatan, millet, bayrak sevgilerini pekiştirmesi bakımından önemini vurgulayarak, yarışmada öğrencilerin heves ve gayretlerini, milli değerlerimizi nasıl benimsediklerini bir kez daha gördüğünü belirtti ve emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu İstiklal Marşı ı Güzel Okuma Yarışması