Giresun'da İl İntiharı Önleme Kurulu toplandı

TAKİP ET

Giresun Valiliği tarafından düzenlenen İl İntiharı Önleme Kurulu Toplantısı, dün Giresun Valiliği kütüphane salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Giresun ilindeki intihar verilerinin değerlendirilmesi ve önleme çalışmaları ele alındı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Fikret Çavuş başkanlık etti. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek'in yanı sıra ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı. Gündem maddeleri arasında Giresun ili intihar verilerinin sunumu, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gül Helvacı Çelik ve Psikiyatrist Uzm. Dr. Ramazan Murat Uçak'ın sunumları ve il düzeyinde yapılması planlanan intihar önleme çalışmaları yer aldı.

Toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşti ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Giresun Belediyesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.