Giresun'da hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen 2024 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında, 3 Nisan 2024 tarihinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

İl Müdür Yardımcıları başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü, İlçe Müdürleri ve veteriner sağlık personelleri katıldı.

Toplantıda, "Baskın Şap Aşılama Kampanyası"nın başarılı bir şekilde sona erdiği ve Giresun genelinde 97 bin 178 baş sığır cinsi hayvanın şap hastalığına karşı aşılandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, kampanyanın başarısında emeği geçen İlçe Müdürleri ve veteriner sağlık personellerine teşekkür edildi.

1 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak olan "İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası"nda izlenecek stratejiler ve küçükbaş hayvanlara yönelik aşılama programları ele alındı. Ayrıca, yeni destekleme modelleri ve hastalıktan ari işletmelerin önemi üzerinde duruldu.

Toplantı, gündemdeki konuların detaylı şekilde ele alınmasının ardından soru cevap ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası