Giresun'da Fındık Üreticilerine Don Zararı ve Zararlılarla Mücadele Eğitimi
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık üreticilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Son olarak Keşap ve Espiye ilçelerinde düzenlenen teknik ziyaretlerde, çiftçilere don zararı sonrası yapılması gereken uygulamalar ile zararlılarla mücadele konularında eğitim verildi.
Keşap ilçesinin yüksek rakımlı Geçit köyünde üreticilerle bir araya gelen personeller, özellikle bahar aylarında yaşanan don olaylarının fındık üzerindeki etkileri ve bu etkileri en aza indirmek için alınması gereken önlemler konusunda üreticilere detaylı bilgi aktardı.
Espiye ilçesine bağlı Çalkaya ve Şahinyuva köylerinde gerçekleştirilen buluşmalarda ise, don zararının yanı sıra son yıllarda fındık üretimini tehdit eden Kahverengi Kokarca zararlısıyla mücadele yöntemleri de ele alındı. Uzmanlar, zararlının erken teşhis edilmesi ve kimyasal ya da biyolojik mücadele yöntemlerinin doğru uygulanmasının verim kaybını önlemek açısından kritik olduğunu vurguladı.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sahada yürütülen bilgilendirme çalışmalarının üreticilerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek ve bilinçli tarımı teşvik etmek adına büyük önem taşıdığını ifade etti.