Giresun'da fındık bahçeleri yenileniyor

TAKİP ET

Giresun'da verimden düşmüş fındık bahçelerinin yenilenmesi için başlatılan proje devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2021 yılında hayata geçirdiği 'Fındık Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesi' ile son 3 yılda 36 çiftçiye ait 158 dekar alanda yenileme çalışması yaptığını duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamada, projeyle yaşlanarak verimden düşmüş fındık bahçelerinin sökülerek modern fındık bahçeleri haline getirildiği belirtildi. Açıklamada, “Bu kapsamda Giresun’da 3 yılda 36 çiftçimize ait 158 dekar alanda yenileme çalışması yapılmış olup, halen 10 çiftçimize ait 50 dekar alan proje uygulama çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Açıklamada, proje kapsamında Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen 30 bin adet fındık fidanının da çiftçilere dağıtıldığı ve uygun dikim sistemleri ile tesis edildiği ifade edildi.

Müdürlük, fındık bahçelerinin yenilenmesi projesinden yararlanmak isteyen çiftçilerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün web sitesinden veya 0454 211 10 10 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabileceklerini bildirdi. Ayrıca, proje hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin [Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesi]ni ziyaret edebileceklerini duyurdu.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Fındık bahçesi