Giresun'da Emeklilerin Sesi Yükseliyor: Dr. Şenyürek'ten Çarpıcı Açıklamalar

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, emeklilere yapılacak maaş zammı sonrasında AKP iktidarını eleştirerek, "Emekliler sadece, temel ihtiyaçlarını karşılayabildikleri, kimseye muhtaç kalmadan kiralarını ve faturalarını ödeyebildikleri, karınlarını doyurabildikleri insanca bir yaşam istiyor." dedi.

 

İşte Şenyürek'in yaptığı basın açıklamasından önemli başlıklar:

Yoksulluk Sarmalı Sürüyor

CHP Giresun İl Başkanı Dr. Şenyürek, AKP iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarının, asgari ücretli ve emekli vatandaşları perişan etmeye devam ettiğini savundu. Son olarak açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranını değerlendiren Şenyürek, milyonlarca emeklinin her yıl daha büyük bir yoksulluk içinde sürüklendiğini belirtti.

Emekli Maaşları ve Asgari Ücret Üzerine Çarpıcı Analiz

2002 yılında işçi emeklisi maaşının asgari ücretin yüzde 40 üzerinde olduğunu hatırlatan Şenyürek, eğer o dönemdeki koşullar korunabilseydi, bugün en düşük emekli maaşının 23 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini ifade etti. Ancak, Şenyürek'e göre, saray rejimi, emekli vatandaşların yaşadığı yoksulluğu görmezden gelerek onları açlık sınırının çok altındaki bir ücretle hayatta kalma mücadelesine hapsetmiştir.

Emekliler İnsanca Yaşam İstiyor

Dr. Şenyürek, emeklilerin sadece insanca yaşamak istediklerini vurgulayarak, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre; emekli, yetim ve dul aylığı alan 16 milyon vatandaşımızın yüzde 90’ı asgari ücretin çok daha altında bir ücretle yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar." dedi. Her üç emekliden birinin ya çalıştığını ya da iş aradığını belirten Şenyürek, devlete hizmet etmiş, vergi ve sigorta primi ödeyerek emekliliği hak etmiş insanların sefaletle mahkum edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Çağrı: En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Seviyesine Çıkartılmalı

Şenyürek, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ayrıca 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin yetersiz olduğunu, Mart ayı sonunda enflasyonla doğru orantılı biçimde yeniden güncellenmesi gerektiğini söyledi.

giresun chp milletvekili giresun chp il başkanı giresun chp belediye başkan adayları giresun chp merkez ilçe başkanı giresun chp aday adayları